Undervannsdronen Blueye Pioneer er den første av sin sort, derfor er vi også veldig opptatt av å teste dronen for ulike formål. Ettersom vår Prosjektleder Ane Mengshoel er en erfaren og entusiastisk grottedykker, ønsket vi å ta med undervannsdronen til en nærliggende fjellsprekk fylt med vann da vi var på Linesøya i september 2018. Her fikk vi dykket med dronen og testet dens funksjonalitet i trange hulrom.
Undervannsdronen er nokså liten av størrelse (veier ikke mer enn 9kg og er 48cm bred), så det var ikke vanskelig å få med seg dronen ved å feste den direkte utenpå sekken til Rune. Tetheren (kabelen) pakket vi ned i sekken sammen med den trådløse enheten og kontrolleren.
Ane startet sin dykkekarriere i 2001 og avanserte til grottedykking i 2013. Hun har gjennomført over 230 dykk i grotter og gruver, og ser klare fordeler ved å benytte undervannsdronen Blueye Pioneer for hennes dykkeekspedisjoner.
Slik kan dykkere dra nytte av undervannsdronen Blueye Pioneer:
- Utforske havbunnen for vrak og andre spennende dykkesteder før man tar på seg utstyret og benytter unødvendig og dyr gass
- Konkludere en dykkestrategi ved å først kunne kartlegge området
- Undersøke dykkepotensialet i nye grotter som befinner seg i mindre tilgjengelige områder før man bærer med seg dykkeutstyret
- Bruke undervannsdronen som en digital dykkemaske for områder som er utenfor menneskelig rekkevidde